Sitrin Taşı Faydaları ve Özellikleri

Sitrin Taşı Faydaları ve Özellikleri

Sitrin taşı özellikleri içerisinde diğer taşlardan ayrılan en önemli özellik ise; sitrin taşının kendisini temizliyor olmasıdır. Negatif enerjiyi bünyesinde barındırmadığı için temizlenmesine gerek olmamaktadır. Yunanca’daki citrıon kelimesinden türeyen sitrin taşının kelime anlamı limondur. İçerisinde donmuş su bulunmaktadır ve eğer taş kırılır ise; tekrar suya dönüştüğü görülmektedir. İnsan vücudunun, organlarının daha sağlıklı çalışabilmesine katkı sağlayan bir taştır. Şifalı taş ismi ile de anılmaktadır.

Sitrin Taşının Bilinen Faydaları Nelerdir?

Sitrin taşının yararları, uzun yıllardır yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. İnsan vücuduna olumlu etkisinin yanı sıra, yaşam kalitesini arttıracak etkileri de bulunmaktadır. Sitrin taşının faydaları şöyledir:

· Kötü alışkanlıkları ve bağımlılıkları olan kişilerin bunlardan kurtulabilmelerine imkan tanımaktadır.

· Kalp, karaciğer, böbrek, dalak gibi iç organların daha sağlıklı olmalarını ve işlevlerini yerine getirmelerini sağlamaktadır.

· Beyin fonksiyonlarının daha düzgün çalışmasına zemin hazırlamaktadır.

· Üzüntüden ve negatif duygulardan kurtulmayı sağlamaktadır.

· Cep telefonu, bilgisayar gibi elektronik cihazların yaydıkları radyasyonun uzaklaştırılmasına olanak tanımaktadır. Bu sayede insan ömrünün çok daha uzun ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

· Sinüzit ve migren gibi baş ağrısına neden olan hastalıkları olanlar, baş ağrılarından kurtulabilmektedirler.

· Sindirim sisteminin, kan dolaşımının çok daha sağlıklı ve düzenli olabilmesini sağlayan bir taştır.

· Korku duygusunu yok etmektedir. Bu da daha cesaretli ve güçlü hissedilmesini sağlamaktadır.

· Mide ve bağırsak rahatsızlıklarının düzelmesine yardımcı olmaktadır.

· Kas ağrılarını dindirici etkisi vardır.

· Uyku problemi olanlar sitrin taşı kullanmaya başladıklarında uykularının düzene girdiğini fark edebilmektedirler.

· Geceleri kabus gören çocukların yastıklarının altına sitrin taşı yerleştirildiğinde, daha rahat uyku uyumaktadırlar.

· Vücudun daha enerjik olmasını sağlayan bir etkisi bulunmaktadır.

· Aile ortamının negatif duygu ve düşüncelerden arınmasını sağlamaktadır.

Sitrin Taşının Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?

Sitrin taşının önemli özelliklerisayesinde, uzun yıllardır oldukça fazla sayıda insanın hayatında belirli bir yer edinebilmiştir. Doğal ve faydalı etkileri olan sitrin taşı; sarı ve kahverengi gibi birden fazla rengi barındırabilmektedir. Gücün, gizli gücün ve başarının sembolü olarak kabul edilen bir taştır. İçindeki kimyasallar ile insan vücuduna ihtiyacı olan katkıyı sağlamaktadır. Demir mineralleri ve limonite mineralleri, sitrin taşını faydalı hale getirmektedir. İçerisinde donmuş su bulunmaktadır ve bu sayede zihin daha da canlı olmaktadır. Takı olarak kullanacak olanlar tenlerine değmesine özen göstermektedirler. Ancak tüccar taşı olarak da bilinen bu taşı parasal güçlerini arttırmak için kullanacak olanların taşı kasalarına koymaları tavsiye edilmektedir.

Sitrin Taşı Sahtesinden Nasıl Ayırt Edilir?

Sitrin taşının gerçeğini anlamak ilk bakışta kolay değildir. Ancak sitrin taşının içerisinde donmuş su bulunduğu için bundan yararlanarak bir deney yapılabilmektedir. Çakmak ya da kibrit ile sitrin taşı ısıtılmaya başlandığında, içerisindeki donmuş su çözülmeye başlamaktadır. Taşta renk değişimi olup olmadığı gözlenmelidir. Sahte sitrin taşları, ısı ile erimektedirler.

Sitrin Taşı Hangi Ülkelerde Bulunur?

Sitrin taşının çıkartıldığı ülkeler; Rusya, Madagaskar, Brezilya, Fransa, Britanya gibi ülkelerdir. Dünyanın birçok yerinde bulunan bir taş olduğu için sitrin taşı nadir bulunan bir taş olsa da taş hakkında bilgi sahibi olanlar için kolay bulunabilen bir doğal taştır. Doğal ortamlarda yer alan sitrin taşının daha çabuk bulunabilmesi için çok olduğu yerlerde aranması tercih edilmektedir. Taş hakkındaki gerekli bilgilere sahip olunması, taşın daha kolay bulunup çıkartılmasını sağlamaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.