Malahit Taşı Faydaları ve Özellikleri

Malahit Taşı Faydaları ve Özellikleri

Malahit taşı özelliklerine bakıldığında; mücevheratta ve sedefçilikte kullanılan bir taştır. Sanat ve zanaat çalışmalarında sıklıkla tercih edilen doğal bir taştır. İşlendikten sonra göz alıcı bir hale geldiği için takının yanı sıra süs eşyası olarak da kullanılmaktadır. Neşe taşı olarak da bilinmektedir. Acının ve kederin azalmasını, kalbin kuvvetlenmesini, çakraların açılmasını sağlamaktadır. Bakır karbonattan oluşmaktadır. İçerisinde yeşilin çeşitli tonları vardır. Halk arınma ve temizlik taşı olarak isimlendirse de piyasada bakır cevheri, bakır taşı gibi isimler ile de anılmaktadır. Hava, karbondioksit ve suyun etkileşime girmesi sonucunda malahit taşının ana elementi olan bakır sülfit meydana gelmektedir.

Malahit Taşı Faydaları Nelerdir?

Malahit taşı yararları, pozitif aura etkileşimi ile bilinen bir taş olduğu için çoğunlukla ağrı ve sakinleşme üzerinedir. Bastırılmış psikolojik acılardan kurtulmak isteyenlere tavsiye edilen bir taştır. Fizyolojik sağlığın yanı sıra mental sağlığın da kuvvetlenmesini sağlayan malahit taşının faydaları şunlardır:

·Vücutta ağrı hissedilen bölgelerin üzerine malahit taşı konulduğunda ağrının geçtiği görülmektedir. Ancak ağrıyan alanın büyüklüğü kadar büyüklükte malahit taşı tercih edilmelidir.

·Sakinleştirici, yatıştırıcı bir etkisi vardır.

·Negatif duyguların pozitife dönmesini, kişinin kendisiyle ve başa çıkamadıklarıyla barışmasını sağlayan bir taştır.

·Vücudun gevşemesini ve rahatlamasını sağladığı için uykuya dalış sürecini de kolaylaştırmaktadır.

·Adale kasılmaları, romatizma ve karın ağrısı gibi sorunlar; malahit taşı ile çözülebilmektedir.

·Suçluluk, korku, cesaretsizlik gibi olumsuz duygulardan arınılmasını sağlamaktadır.

·Seyahat halindeyken mide bulantısı problemi yaşayanlar, malahit taşı ile bu soruna çözüm bulabilmektedirler.

·Hafızayı güçlendiren bir etkisi vardır.

·Migren ve vertigo hastalarının tedavilerine yardımcı olmaktadır.

Malahit Taşının Dikkat Çeken Özellikleri Nelerdir?

Malahit taşının öne çıkan özellikleriarasında; parlak yeşil, siyahımsı yeşil, yarı şeffaf ve opak renk, şeffaf olmak üzere farklı renk yapılarında olabilmesi bulunmaktadır. Sertlik derecesi 3.5-4 olan bir doğal taştır. İğnemsi kristalleri ipeğimsi, masif yapılı olanlar donuk-mat, diğerleri elmas parıltılı ve camsı bir parlaklık ile dikkat çekmektedir. Görüntü olarak böbreğe benzemektedir. Kolay kırılabilen bir taştır. Akrep, başak, boğa, oğlak ve terazi burçlarının kullanması tavsiye edilmektedir. Hem bedeni hem ruhu temizleme özelliğinin bulunmasının yanı sıra; barış, dönüşüm, ticari başarı gibi konularda bir sembol olarak da görülmektedir. Malahit taşı ısıya yaklaştırıldığında, kararma meydana gelebilmektedir. Fe, Ca, ZN, Co ve Ni gibi mineralleri bünyesinde barındırmaktadır.

Malahit Taşının Orijinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Malahit taşını tespit etmek için rengine ve bantlarına bakılmalıdır. Yeşil zemin üzerinde ince siyah bantlar görülmektedir. Bantlar ve ayırıcı çizgiler eğer saf siyah ya da saf beyaz olarak görülür ise; taşın sahte olduğundan şüphelenilmelidir. Çizgiler hem çok belirgin hem de çok kalın gözüküyorlarsa, bu da taşın sahte olduğu anlamına gelmektedir. Ayrıca gerçek malahit taşı hidroklorürde çözündüğü için bu şekilde de gerçek olup olmadığı tespit edilebilmektedir. Isıya tutulduğunda kararma yaparsa gerçek olduğu düşünülebilmektedir.

Malahit Taşı Nerelerde Bulunur?

Malahit taşı çıkarılan yerler; Rusya, Sibirya, Macaristan, Güney ve Batı Afrika, İngiltere ve ABD gibi yerlerdir. Malahit taşı Türkiye’den de çıkartılmaktadır. Karadeniz Bölgesi’nde yoğun olarak bulunmaktadır. Bakır madenleri ve rezervlerinde farklı katmanlardan çıkartılabilmektedirler. Buna ek olarak çinko ve kurşun ocaklarında ikincil mineral olarak da malahit taşına rastlanmaktadır. Çıkartılırken de böbreğe benzer yuvarlak şekilleri bulunmaktadır. İşlendikten sonra piyasaya sürülmektedirler.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.