Kaplan Gözü Taşı Faydaları ve Özellikleri

Kaplan Gözü Taşı Faydaları ve Özellikleri

Psikolojik ve fiziksel pek çok faydası bulunmaktadır. Kaplan gözü taşı, bağımsızlık taşı olarak da isimlendirilmektedir. Yanar döner bir görüntüsü olması sebebi ile camsı bir etkisi de bulunmaktadır. Kayaçların üzerinden oluşumu gerçekleşmiş bir taş olarak, son şeklini çeşitli fiziksel ve kimyasal reaksiyonlara uğradıktan sonra almış bir taştır. Güney Afrika ve Avustralya’dan çıkartılan bu taş; uzun yıllardır şifa amaçlı kullanılmaktadır. Olumsuzluklardan ve savaşlardan korunmayı sağladığına inanılmaktadır. Tarihi antik çağda bile kullanıldığına dair bilgiler bulunmaktadır. 1800lü yıllardan beri birçok probleme şifa olduğu bilinmektedir. Kalitesine göre farklı fiyat aralıklarında satışa sunulmaktadır.

Kaplan Gözü Taşının Bilinen Yararları Nelerdir?

Kaplan gözü taşının faydaları yapılan araştırmalar sonucunda kabul edilmiştir. Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan insan vücuduna pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar ise aşağıda verilmiştir:

·Alkol, sigara gibi fiziksel bağımlılıkları bulunanların, bağımlılıklarını bırakmaya çalıştıkları süreç içerisinde iradelerini kuvvetlendiren bir taştır.

·Özgüven eksikliği sebebi ile ortaya çıkan kıskançlık duygusunun azaltılması ve ortadan kaldırılması sağlanmaktadır.

·Uyuşukluk ve yorgunluk hissedenlerin bu hisler ile ilgili çakralarının düzenlenmesi sağlanmaktadır.

·Yaratıcılık konusunda kendisini körelmiş hissedenler için gerekli altyapıyı oluşturmaktadır.

·Depresyon ile mücadele için tercih edilen yöntemlerden biridir.

·Toplardamar ile doğrudan etkileşime giren bir taş olduğu için vücudun ısınmasına sebebiyet vermektedir. Bu sebeple sağ elde kullanılacak olan aksesuarlarda kaplan gözü taşı tercih edilmesi tavsiye edilmektedir.

·Kaplan gözü taşının güneş enerjisini depolama özelliği bulunmaktadır.

·Topraklama temini ile negatif enerjinin nötr hale dönüştürülmesini sağlamaktadır.

·İlham gelmesini bekleyenler için yardımcı bir taştır.

·Uykusuzluk problemi olanların daha iyi uyku uyumalarına zemin hazırlamaktadır.

·Astım hastaları için kaplan gözü taşı kullanımı önerilmektedir.

·Enerji dengesini sağlayan bir taş olduğu için ticaret hayatının da rayında gitmesini sağlamaktadır.

Kaplan Gözü Taşının Kullanım Alanları Nelerdir?

Kaplan gözü taşının kullanıldığı yerler, çoğunlukla takılardır. Kolye, anı yüzükleri ve bileklik gibi takılarda tercih edilmektedir. Mücevherat sektöründe aktif bir yere sahip olan kaplan gözü taşı, tesbih yapımında da kullanılmaktadır. Ayrıca süs eşyalarında ve aksesuarlarda da kullanılmaktadır. Taşıdığı ve yaydığı enerjiden daha yoğun bir şekilde faydalanmak isteyenler, kaplan gözü taşını üzerlerinde taşımayı tercih etmektedirler. Yay burcu taşı olarak bilindiği için çoğunlukla yay burcu kişilere önerilen bir taştır. Başak, oğlak ve akrep burçları da kaplan gözü taşını aksesuarlarında tercih edebilmektedirler.

Kaplan Gözü Taşının Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?

Kaplan gözü taşının dikkat çeken özellikleriarasında, oldukça dayanıklı olması bulunmaktadır. Doğal formunda parlak bir doğal taştır. Silika ve demir oksit elementlerinin birleşiminden oluşmuş olan bir taştır. Sertlik derecesi 6.5-7 civarındadır. Doğal ve asimetrik desenleri olması sebebi ile farklı kombinasyonlara rahatlıkla uyum sağlayabilecek bir taş olmaktadır.

Kaplan Gözü Taşının Gerçek Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Kaplan gözü taşının orijinalliğinin test edilmesi için uygulanabilecek yöntemler bulunmaktadır. En çok tercih edilenlerden biri de, kaplan gözü taşının ucunun hafif kırılmasıdır. İçinin ve dışının benzer renk ve desenlerde olması, taşın gerçek olduğunu göstermektedir. Sahte taşlarda taşın içi ve dışı farklı özelliklerde olmaktadır. Ayrıca uygulanabilecek yöntemlerden bir diğeri de ısıtma işlemi olmaktadır. Sahte taşlara boyama işlemi uygulandığı için ısıtma ile beraber boya yanmakta ve akmaktadır. Akma olmazsa kaplan gözü taşı orijinaldir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.