Granat Taşı Faydaları ve Özellikleri

Granat Taşı Faydaları ve Özellikleri

Tutkunun, gerçek dostluğun, sadakatin, başarının ve tutarlılığın temsilcisi olarak gösterilen bir taştır. Hayal kuran, lal taşı ve merhamet taşı gibi isimleri bulunmaktadır. Granat taşı; kolye, tespih, küpe, bilezik gibi takı ve aksesuarların yapımında kullanılabilmektedir. Günlük hayatın getirdiği stres ve yorgunluk gibi olumsuzluklardan arınmayı sağlayan bir taştır. Doğal ve yapay ışık altında farklı renklerde gözükmesi muhtemeldir.

Granat Taşının Faydaları Nelerdir?

Granat taşının yararları, bilim insanlarının yaptıkları çeşitli deneyler sonucunda tespit edilmiştir. Oldukça güçlü taşlardan biri olduğu için faydaları da çok sayıdadır:

·Unutkanlığı önleyen, hafızayı güçlendiren ve geçmişin çok daha net hatırlanmasını sağlayan bir etkisi vardır.

·Algıların açılmasını, anlatılanların daha kolay anlaşılmasını sağlamaktadır.

·Bedensel zayıflık ve acımasızlık konusunda, üzerinde taşındığında olumlu etkileri olmaktadır.

·Cinsel enerjiyi ve duyarlılığı arttırıcı bir özelliği bulunmaktadır. İktidarsızlığa karşı kullanılabilecek bir taştır.

·Bedenin daha kuvvetli hale gelmesini, temizlenmesini, canlanmasını, kan damarlarının açılmasını sağlamaktadır.

·Hayal gücüne katkısı bulunmaktadır.

·Daha sevgi ve şefkat dolu biri olunmasını sağlamaktadır.

·Akciğer ve kalp hastalarının kullanması durumunda, hastalıklarına olumlu etkisi olan bir taştır.

·Bulaşıcı hastalıkların tedavisinde iyileştirici etkiye sahip doğal taştır.

·Hormonal dengenin sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

·Bel ağrılarının geçmesine katkı sağlamaktadır.

·Yastık altına granat taşı koyulduğunda kabuslar önlenebilmektedir.

·Dinginlik hissi verdiği için gereksiz heyecan ve boşluk duyguları hissedildiğinde dengenin sağlanmasına olanak tanımaktadır.

·Vücuttaki hemoglobin üretiminin artmasını sağladığı düşünülmektedir.

·Doğurganlığın artmasında olumlu etkilerinin olduğu bilinmektedir.

Granat Taşının Bilinmesi Gereken Özellikleri Nelerdir?

Granat taşının özelliklerinebakıldığında; mineral grubuna dahil olmayan bir taştır. Granat grubu olarak ayrı bir taş grubudur ve grup içerisindeki taşların kimyasal bileşimleri ile renkleri farklı olmaktadır. Lal taşı olarak da isimlendirilen granat taşı, erkek ve dişi olmak üzere iki türe sahiptir. Dişisi açık kırmızı, erkeği koyu kırmızıdır. Koyu kırmızı, turuncu, mor, lila gibi farklı renkleri bulunmaktadır. Şekil olarak dairesel veya oval olmaktadır.

Sertlik derecesi 6.5-7.5 arasındadır. 3.55 ile 4.33 civarında özgül ağırlığı bulunmaktadır. Temel çarka ve kalp çakrasına iyi gelmektedir. Aslan, başak, oğlak ve kova burçlarının kullanması için önerilen doğal bir taştır.

Granat Taşı Hangi Ülkelerde Bulunur?

Granat taşının çıkartıldığı yerler içerisinde en sık görüldüğü ülke Brezilya’dır. Madagaskar, Hindistan, Avustralya, Kanada gibi ülkelerde de yoğun olarak bulunmaktadır. Birçok değerli taşın bulunduğu ABD’de granat taşı da bulunmaktadır. Granat taşının birden fazla çeşidi bulunduğu için her ülkede aynı türü çıkmamaktadır. Nadir mavi granat taşı, 1990lı yılların sonunda Madagaskar’da keşfedilmiştir. Aynı taş ilerleyen yıllarda ABD; Rusya, Kenya, Tanzanya ve Türkiye’de de bulunmuştur.

Granat Taşının Bakımı Nasıl Yapılır?

Granat taşını temizlemekiçi ılık sabunlu su hazırlanmalıdır. Sert ve dayanıklı bir taş olduğu için sabun ile temizlenmesinde bir sakınca olmamaktadır. Ilık sabunlu su ve yumuşak bir bez ile granat taşıtemizlendikten sonra sabun kalıntılarının gittiğinden emin olunması gerekmektedir. Bu sebeple durulama aşamasına özen gösterilmelidir. Ağır kimyasal bulunduran sıvı temizleyiciler ise kesinlikle kullanılmamalıdır. Ayrıca taşın çizilmemesi için diğer taşlardan daha uzakta muhafaza edilmesi gerekmektedir. Bu yüzden mücevher kutusu gibi bir kutuda saklamak ya da yumuşak bir beze sarmak doğru olmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.