Ametist Taşı Faydaları ve Özellikleri

Ametist Taşı Faydaları ve Özellikleri

Ametist taşı; doğal taşlar içerisinde yer almaktadır. Kolye, yüzük, küpe gibi takı tasarımlarında ametist taşından yararlanılabilmektedir. Tek renk olan ametist taşı; Rusya, Brezilya, Kanada, Hindistan ve Türkiye’den çıkarılmaktadır. Türkiye’de özellikle Balıkesir ve Ordu şehirlerinden ametist taşı çıkarılmaktadır. Orta Çağ’da kilise sembolü olarak kullanılan bir taştır. İsminin anlamı ise; sarhoş etmeyen olmaktadır.

Ametist Taşının Faydaları Nelerdir?

Ametist taşının yararları; başta insanların zaman içerisinde yaptıkları araştırmalar ile ve sonrasında yapılan deneyler ile kanıtlanmıştır. Etkisi oldukça güçlü olan ametist taşının olumlu etkileri aşağıda verilmiştir:

·Aşk ve sevgi taşı olarak bilinmesine bağlı olarak, ortamdaki enerjiyi sevgi enerjisine çevirme özelliği bulunmaktadır.

·Negatif elektrik yükünü üzerinde toplama özelliğine sahip olan bir taştır. Bu negatif enerjiyi pozitif enerjiye dönüştürerek ortamın gerginliğini almaktadır.

·Beyin gücünü arttıran etkilere sahiptir.

·Depresyonda olan bireyler üzerinde olumlu etkisi tespit edilmiştir.

·Mevcut stresin azaltılması, öfke hissinden arınılması gibi etkileri bulunmaktadır.

·Cilt hastalıkları, alerjik reaksiyonlar, migren, baş ağrıları, kalp hastalıkları gibi insan sağlığını olumsuz etkileyen hastalıklara karşı şifalı bir etkisi bulunmaktadır. Vücudun zararlı toksinlerden arınmasını sağlayarak kişinin sağlık durumunu iyileştirmektedir.

·Uykusuzluk problemi çekenlerin yastıklarının altına koyarak veya ellerinde tutarak uyku problemlerini çözebilecekleri bir taştır.

·Taşın enerjisi yüksek olduğu için taşıyan kişinin de enerjisini yükseltmekte ve canlanmasını sağlamaktadır.

·Kötü enerji ve nazardan korunmayı sağlayan bir taştır.

·Dolaşım sistemine olumlu etkilerinin olmasının yanı sıra, eklem ağrıları ve sinir sistemi için de olumlu etkilere sahiptir.

·Aklın güçlenmesini sağlamaktadır.

·İç huzurun sağlanmasına yardımcıdır. Bu sebeple meditasyon yaparken de ametist taşı kullanılabilmektedir.

·Kararların netleşmesini sağlayan bir etkisi vardır.

·Kansere karşı koruyucu etkisinin olduğuna inanılmaktadır.

·Ametist taşının alın bölgesinde kullanılması durumunda; altıncı his daha da kuvvetlenmektedir.

·Göz sağlığı konusunda faydalı bulunmaktadır.

·Bağımlılıkların giderilmesi konusunda olumlu etkileri olduğu bilinmektedir.

·Ametist taşı sayesinde bağışıklık sistemi güçlenebilmektedir.

Ametist Taşının Genel Özellikleri Nelerdir?

Ametist taşının özelliklerinebakıldığında; etkisi oldukça güçlü olan bu taşın içeriğinde de gülü mineraller bulunmaktadır. Silisyum dioksit bileşimi olan ametist taşının özellikleri aşağıdaki gibidir:

·İçeriğinde sert minerallerden sayılan kuvars bulunmaktadır.

·Alüminyum, silisyum, demir, kalsiyum, lityum, magnezyum ve sodyum mineralleri; ametist taşının yapısında bulunmaktadır.

·Yapısında demir minerali de bulunan ametist taşının renk skalasının tamamı mor renktir.

·Bazı ametist taşları gün ışığında farklı renklerde görünebilmektedir. Aynı zamanda röntgen altında da kendini belli edebilmektedir.

·Ametist taşlarının bazıları çok parlak ve bazıları da çok soluk renkli olabilmektedir. Ametistin çıkarıldığı yere, bulunduğu konuma ve içeriğine göre parlaklığı farklılık göstermektedir.

·Güneş ışığına gereğinden fazla maruz kalır ise; rengi azalır ve değişir.

·Rengini kaybeden ametist taşının eski rengine kavuşabilmesi için toprağa gömülmesi gerekmektedir. Bu sayede taş tekrar eski enerjisini kazanabilmektedir.

Ametist Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Ametist taşının görünümü; parlak bir mor renginden oluşmaktadır. Fosillerin yüzyıllar içerisindeki dönüşümü ile beraber sert bir yapısı olmakla birlikte, dayanıksız bir taştır. Dolayısı ile yüksek ısıya maruz kaldığında, renk tonu sarı veya kahverengiye dönebilmektedir. Farklı taşların tozlarının sıkıştırılması ile elde edilmiş olan sahte ametist taşlarının içerisinde renk alaşımları gözlenememektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.