Akuamarin Taşı Faydaları ve Özellikleri

Akuamarin Taşı Faydaları ve Özellikleri

Meditasyon etkisi yaratan ve meditasyonda da kullanılan bir taştır. Akuamarin taşının daha değerli olabilmesini sağlayan özellikleri; şeffaflık derecesi, içinin temizliği ve renginin koyuluğudur.

Akuamarin Taşının Faydaları Nelerdir?

Akuamarin taşının yararları hem zihinsel hem de bedenseldir. Alternatif tıpta sıklıkla kullanılan akuamarin taşı, insan vücudunun birçok noktasına olumlu etkide bulunmaktadır. Akuamarin taşının faydaları aşağıda verilmiştir:

·Astım, boğaz ağrısı, bronşit, tiroit bezi rahatsızlıkları gibi solunum yolu hastalıklarına olumlu etkisi olan bir taştır.

·Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında etkisi vardır.

·Vücudunun herhangi bir bölgesinde beze, ur veya şişlik olanlara akuamarin taşı iyi gelmektedir.

·Çene kemikleri ve dişler ile ilgili problem yaşanmasının önüne geçmektedir.

·İnsanların duygularını açıklama konusunda daha cesaretli olmasını sağlamaktadır. Özgüven ve cesaret konularında bir denge meydana getirmektedir.

·Mavi renkli olmasından ve enerjisinden dolayı stresi, gerginliği azaltmaktadır.

·Beden ve zihin arasındaki ilişkinin daha güçlü olmasını ve buna bağlı olarak akuamarin taşı kullanan insanların sezgilerinin daha kuvvetli olmasını sağlamaktadır.

·Utangaçlık, sıkılganlık gibi negatif duygulardan kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Daha iyimser bir bakış açısı elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Akuamarin taşı kullanan kişiler; pozitif enerji ile neşe dolu olmaktadırlar.

·Yapılan her işin sonucunda ruhsal doyuma ulaşılabilmektedir.

·Akıl ve mantığın gücünü geliştiren bir etkisi vardır.

·Bereket ve uğur getirdiğine inanılan bir taştır.

·Mükemmeliyetçi insanların günlük hayatlarında hissettikleri yetersizlik duygusunun törpülenmesini sağlamakta ve kişinin kendi değerini fark etmesine yol açmaktadır.

·Daha güçlü bir hafıza elde edilmektedir.

·Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddelere karşı duyulan bağımlılığın azalmasını sağlamaktadır.

·Tembelliğin bırakılmasının yanı sıra, akuamarin taşı kullanan insanlar kendilerine güvenmektedirler.

·Aşırı sinirli, gergin ve heyecanlı insanlar gibi duygularını aşırı olarak yaşayanların daha huzurlu ve sakin olması sağlanmaktadır.

Akuamarin Taşının Oluşumu Nasıldır?

Akuamarin taşının çıkarılmasısonucunda ilk etapta beril taşının silikat hali yeryüzüne çıkarılmaktadır. İri kristallere sahip olan bir taştır. Akuamarin taşının içeriğindekiler sıcak ve soğuk ile devamlı olarak etkileşim halinde olmaktadırlar. Bu da taşın kristalize bir yapısının olmasına neden olmaktadır. Milyonlarca yıl içerisinde oluşmuş olan akuamarin madeni; yeryüzünün farklı tabakalarından elde edilmektedir. Fiziksel ve kimyasal aksiyonlar sonucunda oluşumunu tamamlamış olan bu taş; faydalarının çok kapsamlı olması sebebi ile son dönemlerde kullanımı artan bir taştır.

Akuamarin Taşının İçeriğinde Neler Vardır?

Akuamarin madeninde bulunanlar; berilyum, silisyum, demir, lityum ve sodyumdur. Bu elementlerin oksijen ile reaksiyona girmesi sonucunda akuamarin taşı oluşmaktadır. Mavi renkteki bu taşa rengini veren, içeriğindeki demirdir.

Akuamarin Taşının Bulunduğu Yerler Nelerdir?

Akuamarin taşının olduğu ülkeleriçerisinde en fazla bulunduğu yer Rusya’dır. Ayrıca Hindistan, Nijerya, Brezilya, Pakistan gibi ülkelerden de çıkarılıp işlenmektedir. Sonrasında akuamarin taşı diğer ülkelere pazarlanmaktadır. Türkiye’nin Manisa bölgesi, Türkiye’de akuamarin çıkarılan bölgedir.

Akuamarin Taşının Gerçek Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Akuamarin taşının görünümü iyi bilinmiyor ise; taşın küçük bir parçasını kırarak gerçek olup olmadığını anlamak mümkündür. İçinin ve dışının rengi farklı ise sahtedir. Ancak eğer taşın kırılması istenmiyor ise; taşın yüzeyine hafif ısı verilmelidir. Sahte olması durumunda; verilen ısı ile beraber akuamarin taşının üzerindeki boyanın çıktığı görülmektedir. Pahalı ve değerli bir taş olduğu için ucuza satılan akuamarin taşlarının gerçekliğinden şüphe edilmelidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.